Senteret sitt bannerbilde
Viktig informasjon om Koronaviruset

Undersøkelser


I vår klinikk utføres  mange undersøkelser hver eneste dag. Både gastroskopi og koloskopi krever forberedelse før man kommer til timen. Det er svært viktig at du leser grundig gjennom informasjonen som gjelder din undersøkelse i god tid før timen. 

Hvis du har spørsmål til undersøkelsene, kan du ta kontakt på e-post eller telefon.

Hvis du ikke kan møte til timen, må du snarest ta kontakt for å avbestille eller endre tidspunkt!

 

Gastroskopi

Gastroskopi er en undersøkelse hvor man ser i spiserør, magesekk og tolvfingertarm ved hjelp av en bøyelig slange som føres inn gjennom munnen. Gjennom egne kanaler i gastroskopet kan det også føres inn instrumenter for å ta vevs- eller bakterieprøver. Selve undersøkelsen varer som regel mindre enn 5 minutter.

 

Pasientinformasjon gastroskopi

https://helserespons.no/web/doku/1599751647_920.pdf

 

Koloskopi

Koloskopi er undersøkelse av tykktarmen med en fingertykk slange. Undersøkelsen krever god tarmtømming. Koloskopi tar vanligvis 20-30 min. Ubehaget er størst i første del av undersøkelsen, men er som regel til å leve med. Enkelte pasienter har følsom tarm, og kan ha behov for avslappende medisin før, eller i forløpet av, undersøkelsen. Medikamentene gis intravenøst, og har umiddelbar effekt. Pasienter som har fått bedøvelse anbefales å hvile en times tid hos oss etter prosedyren, og kan ikke kjøre bil før neste dag. Hvis du pga tidligere erfaring, eller av andre grunner, tror du kan få behov for bedøvelse, bør du om mulig ha med ledsager eller ha avtalt henting.

 

Koloskopi pasientinformasjon

1609502572_940.pdf (helserespons.no)

 

 

 

 Tarmtømning før koloskopi med Picoprep eller Citrafleet

1607957287_939.pdf (helserespons.no)